11 februari 2016. Presentatie autosport Lamborghini PON Leusden, Foto© Chris Schotanus

12 feb Ambitieus autosportprogramma voor Lamborghini

Leusden, 11 februari 2016 – In Leusden werd tijdens een feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van de opening van de nieuwe showroom van Lamborghini Leusden bekend gemaakt dat het Italiaanse merk komend race seizoen kiest voor twee talentvolle Nederlandse coureurs. Jeroen Mul (25) en Max van Splunteren (20) zijn uitverkoren om deel uit te maken van het Squadra Corse GT3 Junior Team, dat deelneemt aan de Blancpain GT Series.

Tijdens de feestelijke opening van de vernieuwde showroom in Leusden werd bekend dat het autosportprogramma onder de vlag van Lamborghini Squadra Corse een belangrijk Nederlands tintje krijgt in 2016. Jeroen Mul (25) en Max van Splunteren (20) zullen dit seizoen voor het GT3 Junior team van Lamborghini uitkomen met een Huracán GT3 van Attempto Racing in de prestigieuze Blancpain GT Series. Series organisator Stéphane Ratel was in Leusden om het jonge Nederlandse duo welkom te heten in deze hoogste categorie van de GT-racerij. Ook team manager Arkin Aka was aanwezig om de indrukwekkende Lamborghini Huracán GT3 in de kleuren van hoofdsponsor NEC samen met het talentvolle duo Mul en Van Splunteren te onthullen.

Jeroen Mul

Voor Jeroen Mul kent de Huracán GT3 in racetrim al bijna geen verrassingen meer, want hij reed afgelopen seizoen al voor het Italiaanse merk. “Ik reed vorig jaar voor Lamborghini, dus voor mij vormt dit seizoen – mijn tiende! – een voortzetting van mijn goede relatie met het merk. Ik voel mij heel sterk verbonden met Lamborghini, zowel de fabriek, de raceafdeling als met de mensen in Leusden.” Jeroen Mul ziet ook uit naar de samenwerking met Attempto Racing en met Max van Splunteren: “Ik ken het team uit de Porsche Supercup, maar toen heb ik tegen ze gereden. Het is een uitstekend team om mee te werken. Max van Splunteren ken ik al langer en ik weet hoe gedreven hij is. In teamverband is het belangrijk dat je elkaar de auto gunt – en dat gaat met Max zeker lukken.”

Jeroen Mul is tevens als instructeur verbonden aan de Esperienza en Accademia trainingen van Lamborghini. Zijn afgeronde opleiding aan de IVA maakt hem tot een ideale ambassadeur en product specialist van het Italiaanse merk.

Max van Splunteren

Max van Splunteren kan inmiddels bogen op een succesvolle carrière in de autosport. De 20-jarige student Lucht- en Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft koos aanvankelijk voor de eenzitters en was succesvol in de Formule Ford. In 2014 stapte Van Splunteren echter over naar de ‘race auto’s met een dak’ en behaalde hij bij zijn debuut in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux enkele klinkende overwinningen. Ook reed hij dat seizoen een drietal wedstrijden in de European Le Mans Series. Vorig seizoen werd Max van Splunteren tweede in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en reed tevens vijf wedstrijden voor het Bentley HTP Team in de Blancpain GT Series. En nu maakt hij de overstap naar Lamborghini: “Ik vind het een eer om voor Lamborghini te mogen rijden. Het is een merk met een rijke autosporthistorie en de Huracán GT3 is een fantastisch competitieve auto.”

Van Splunteren rijdt naast de Endurance (lange-afstands) races met Jeroen Mul ook in de Blancpain Sprint Series met Lamborghini fabrieksrijder Davide Valsecchi. “Alles bij elkaar heb ik 10 races met Lamborghini plus de nodige testdagen. Dat belooft dus een lekker druk seizoen te worden! Ik heb er alle vertrouwen in dat onze ‘package’ kansen biedt op podiumplaatsen en wellicht meer: de auto is snel en betrouwbaar, mijn teamgenoot Jeroen Mul heeft al de nodige ervaring met de Huracán GT3 en hij heeft bewezen races te kunnen winnen en Attempto Racing is een super goed team, met veel ervaring. Ik heb er zin in!”

Attempto Racing en de Huracán GT3

Het Duitse Attempto Racing van teameigenaar Arkin Aka zet in 2016 voor het eerst een Lamborghini Huracán GT3 in. Deze 1.239 kg wegende auto met zijn krachtige V10 motor (ruim 500 pk) heeft achterwielaandrijving en is voorzien van tal van aerodynamische elementen, waardoor de coureurs op elk circuit de auto naar hun hand kunnen zetten. Attempto Racing, gevestigd in Hannover, kan bogen op een lange ervaring in de GT racerij; vooral met Porsche boekte het team vele internationale successen, onder meer in de Blancpain Series. Voordat het seizoen begint zullen Mul en Van Splunteren met Attempto Racing meerdere testsessies afwerken, onder op Paul Ricard en op Monza. Dan wordt ook de derde rijder van het team voor de Endurance races bekend gemaakt.

Blancpain GT Series

De Blancpain GT Series is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de meest succesvolle autosport kampioenschappen, waaraan vele fabrieksteams met indrukwekkende GT3 bolides mee doen. Naast Lamborghini komen Bentley, Audi, Porsche, Ferrari, McLaren, Mercedes-Benz, BMW en Nissan aan de start van de Sprint of Endurance races. In 2016 staan er races op het programma op de circuits van Misano en Monza (Italië), Paul Ricard (Frankrijk), Brands Hatch en Silverstone (Engeland), Nürburgring (Duitsland), Hungaroring (Hongarije) en Catalunya (Spanje) plus natuurlijk het hoogtepunt van het seizoen, de 24 uurs race van Spa (België).

Sponsors

Lamborghini Leusden is uiteraard zeer verheugd met de deelname van dit jonge, talentvolle duo aan de prestigieuze Blancpain GT Series. Ferry Enders, General Manager van de Nederlandse Lamborghini organisatie daarover: “Dit past perfect in onze vernieuwde marketing strategie, waarbij de beleving centraal staat. In combinatie met de klantenprogramma’s Esperienza en Accademia die Lamborghini op het circuit van Imola organiseert kunnen wij onze doelgroep met de ware sensatie van dit pure Italiaanse merk laten kennis maken.”

De Lamborghini Huracán van Mul en Van Splunteren wordt verder gesierd door de naam van het Japanse IT en Communicatie concern NEC, dat voor het zevende opeenvolgende jaar de autosport trouw blijft. “Het programma met deze veelbelovende jonge coureurs en de Blancpain GT Series in combinatie met het dynamische merk Lamborghini geeft ons EMEA relatieprogramma ‘The Smart Fast Track 2016’ een enorme boost” aldus Marketing Director EMEA Ronald Schapendonk van NEC Enterprise Solutions.

Ook Gassan (horloges en sierraden) en Cervélo (racefietsen en onderdeel van het Pon concern) zijn bevestigd als partner van het Lamborghini team met Mul en Van Splunteren. Beide merken hebben een uitstekende match met de doelgroep van Lamborghini.

Voor meer informatie:     Public Relations Lamborghini Leusden

Per Peschar
T. +31 33 49 49 161
E. per.peschar@pon.com

Dit persbericht is met bijbehorend fotomateriaal te vinden op www.ponpersportaal.nl
Kijk voor meer Nederlandse informatie over Lamborghini op www.lamborghini-leusden.nl.

LAMBORGHINI Autosport v.l.n.r. Jeroen Mul, Max van Splunteren, Davide Valsecchi 160211

11 februari 2016. Presentatie autosport Lamborghini PON Leusden, Foto© Chris Schotanus

LAMBORGHINI Autosport Jeroen Mul 160211

11 februari 2016. Presentatie autosport Lamborghini PON Leusden, Foto© Chris Schotanus

11 februari 2016. Presentatie autosport Lamborghini PON Leusden, Foto© Chris Schotanus

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.