BESTE SEIZOENSRESULTAAT MAX VAN SPLUNTEREN

This picture is imagerights protected. Photo © Chris Schotanus

12 okt BESTE SEIZOENSRESULTAAT MAX VAN SPLUNTEREN

  • Max van Splunteren en Jules Szymkowiak: goede race resultaten op thuiscircuit
  • Bentley behaalt Blancpain Sprint Series titel in Zandvoort en Szymkowiak Silver Cup kampioen

 

(Zandvoort, 11 oktober 2015) Hoewel het weekeinde voor Max van Splunteren niet zo goed begon was het eind goed al goed. Met teamgenoot Jules Szymkowiak behaalde Max van Splunteren zijn beste resultaat van het seizoen met de NEC Bentley. In de race op zaterdag legde het jeugdige Bentley duo beslag op de zevende plaats en zondag klasseerden Van Splunteren en Szymkowiak zich zelfs als zesde in het sterk bezette veld van de Blancpain Sprint Series. Dank zij twee zeges in Zandvoort werden Bentley coureurs Vincent Abril en Maximilian Buhk gekroond tot kampioenen in de Blancpain Sprint Series, terwijl Bentley Team HTP teamgenoot Jules Szymkowiak de titel in de Silver Cup pakte.

De teleurstelling van de zware crash vorige week in Misano was Van Splunteren op Zandvoort niet aan te zien en ook Jules Szymkowiak toonde zich strijdlustig. In de trainingen was Szymkowiak meteen snel, maar Van Splunteren raakte in zijn eerste snelle ronde van de baan: “Dat was mijn eigen fout, ik wilde iets te veel,” was de nuchtere analyse van Max van Splunteren. De Bentley Continental GT3 liep schade op, maar het HTP team werkte hard en leverde de auto weer in perfecte staat af voor de eerste race op zaterdag. Daarin startte Max van Splunteren vanaf de laatste plaats. Robin Frijns crashte met zijn Audi in de Tarzanbocht en de safety car kwam op de baan. Na de herstart klom Van Splunteren snel op naar de 14e plek en door goed teamwork van de pitcrew werd bij de pitstop een aantal plaatsen winst geboekt; na de pitstop kwam Szymkowiak terug op de baan als 11e. En na een spannende slotfase bracht Jules Szymkowiak door constant te pushen de auto zelfs als 7e over de finish.

Voor het oog van een groot aantal genodigden van sponsor NEC ging zondag de hoofdrace van start op het zonovergoten circuit van Zandvoort. Jules Szymkowiak startte erg goed en lag in de Tarzanbocht vierde, maar door een ongeluk net achter de Bentley kwam er een ‘virtual safety car’ situatie. Maar voordat de eerste ronde was voltooid werd die al weer opgeheven. Szymkowiak werd verrast door de herstart en verloor daarbij een aantal plaatsen. Maar gaandeweg de race kwam hij weer terug en door wederom een strakke pitstop lag de NEC Bentley na de verplichte pitstop zevende. Vervolgens was het aan Max van Splunteren om er een mooi eindresultaat uit te slepen. Dat lukte en met de zesde plaats behaalden Van Splunteren en Szymkowiak het beste resultaat van het seizoen; uiteraard wonnen zij ook de Silver Cup en pakte Szymkowiak in die categorie de titel. “Wat een geweldig einde van het seizoen! Ik heb het dit jaar echt naar mijn zin gehad bij Bentley Team HTP,” aldus Max van Splunteren. “Het was niet altijd gemakkelijk en we hebben hard moeten werken, maar het rijden met de Bentley is een mooie ervaring. En ik heb het enorm getroffen met mijn teamgenoot Jules Szymkowiak. Ik hoop hier volgend jaar een vervolg aan te kunnen geven.”

Uitslag Race 1:

  1. Abril/Buhk, Bentley Continental GT3, 35 ronden in 1 uur 00 min 28,801 sec
  2. Vervisch/Thiim, Audi R8 LMS Ultra, op 5,764 sec
  3. Mayr-Melnhof/Winkelhock, Audi R8 LMS Ultra, op 16,144 sec
  4. Max van Splunteren/Jules Szymkowiak, Bentley Continental GT3, op 35,030 sec

 

Uitslag Race 2:

  1. Abril/Buhk, Bentley Continental GT3, 36 ronden in 1 uur 01 min 07,509 sec
  2. Mies/Frijns, Audi R8 LMS Ultra, op 0,375 sec
  3. Vervisch/Thiim, Audi R8 LMS Ultra, op 0,886 sec
  4. Max van Splunteren/Jules Szymkowiak, Bentley Continental GT3, op 42,760 sec

Voor meer informatie over de Blancpain GT Series kijk op www.blancpain-gt-series.com. Voor meer nieuws over Bentley zie www.bentley-netherlands.nl.

This picture is imagerights protected. Photo © Chris Schotanus

This picture is imagerights protected. Photo © Chris Schotanus

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.