Lamborghini Leusden - De NEC Lamborghini Huracan GT3 is ook van achteren gezien een brute race auto - Silverstone 160515

15 mei Blancpain Endurance race op Silverstone spannend tot het einde

Leusden, 15 mei 2016 – Op een droog, maar fris circuit van Silverstone werd op eerste Pinksterdag de tweede race van de Blancpain Endurance Series verreden. Na een spannende 3-uurs race bedroeg het verschil tussen de nummers 1 en 2 minder dan een seconde. Op de dag dat Max Verstappen zijn eerste Formule 1 overwinning boekte kon Max van Splunteren helaas terugkijken op een minder fortuinlijke race. Direct na de start werd de NEC Lamborghini coureur aangetikt en moest hij al na 1 ronde de pits opzoeken voor een spoedreparatie. Daarmee waren de kansen op een goede klassering meteen verkeken. Maar het team knokte door en haalde de finish!

 

Opnieuw trok het Attempto Racing team naar Engeland waar een week na de Sprint race op het circuit van Brands Hatch een Endurance race van de Blancpain GT Series op het beroemde Formule 1 circuit van Silverstone op het programma stond. Jeroen Mul, Max van Splunteren en Louis Michiels waren uiteraard gebrand op een mooi resultaat met de Huracán GT3 van Lamborghini Leusden, nadat vorige week de snelheid er goed in zat. “Helaas liep het niet zoals we hadden gehoopt,” vertelt Jeroen Mul. “In de kwalificatietraining had ik een zogenaamde ‘unsafe release’ toen ik na de pitstop wilde wegrijden; mijn team liet mij vertrekken terwijl er een andere deelnemer aankwam. De wedstrijdleiding bestrafte dat met het afnemen van onze snelste rondetijd. En dus vielen we terug naar de 28e starpositie. Een te zware straf.”

 

Lamborghini Leusden - De NEC Lamborghini Huracan GT3 op volle snelheid op het circuit van Silverstone 160515Max van Splunteren startte de race, maar kwam al in de eerste ronde in de problemen: “Een paar auto’s raakten elkaar vlak voor mij en een van de spinnende auto’s kwam terug de baan op en die kon ik niet meer ontwijken. De schade was niet groot, maar ik liep wel een lekke achterband op en moest de pits opzoeken. Maar er was blijkbaar toch meer schade, want een paar ronden later had ik weer een lekke band en na die tweede noodgedwongen pitstop was de rest van de race een kansloze exercitie,” aldus Max van Splunteren. Daarom benutte het team de race voor verder ‘testwerk’ met het oog op de komende belangrijke langeafstandsraces op Paul Ricard en natuurlijk de 24 uur van Spa.

 

Jeroen Mul, die eveneens in het Italiaans GT Kampioenschap uitkomt voor Lamborghini en daar recent een tweede en derde plaats op het circuit van Monza behaalde, tot slot: “Races als deze hier op Silverstone horen er ook bij, daar worden wij als team alleen maar sterker van. Ik kijk dan ook uit naar de volgende wedstrijd!”

 

Uitslag 3-uurs race:

  1. Baumann/Jafaar/Buhk, Mercedes-Benz; 2. Van Thoor/Van Thoor/Vervisch, Audi; 3. Bleekemolen/Ineichen/Bortolotti, Lamborghini; 44. Jeroen Mul/Max van Splunteren/Louis Machiels, Lamborghini (17e plaats in Pro-Am)
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.