GOED DEBUUT VOOR MAX VAN SPLUNTEREN

GT3.nl Max van Splunteren in actie met Bentley op de Moscow Raceway 150704

05 jul GOED DEBUUT VOOR MAX VAN SPLUNTEREN

  • Max van Splunteren en Jules Szymkowiak pakken Silver Cup in Moskou
  • Succes voor Bentley in Blancpain GT Sprint Series

(Moskou, 4 juli 2015) Dit weekeinde streek de Blancpain GT Series niet zoals voorzien neer op het stratencircuit in het centrum van Moskou, maar op de 80 kilometer verderop gelegen Moscow Raceway. Daar behaalde Bentley Team HTP de eerste overwinning in de Blancpain Sprint Series. Maar ook het Nederlandse Team HTP Bentley duo Max van Splunteren en Jules Szymkowiak keerde niet met lege handen terug: zij wonnen de Silver Cup voor coureurs onder de 25 jaar. Dat was voor de debuterende Van Splunteren een mooie beloning voor een weekend hard werken in de voor hem nieuwe auto.

De beide 19-jarige talenten Max van Splunteren en Jules Szymkowiak grijpen de kans die hen door Bentley wordt geboden gretig aan en tonen uit het goede racehout gesneden te zijn. Ze zijn beide leergierig, snel en maken weinig fouten. Het Duitse HTP Motorsport team werkt zeer professioneel en zorgt voor de perfecte begeleiding. Dat blijkt ook uit de overall overwinning die het team dit weekeinde in Moskou behaalde met Vincent Abril en Maximilian Buhk. In de uitslagen prijken veel merken met een rijke autosporthistorie en Bentley keert met de Continental GT3 nu terug op het erepodium. In de competitieve Blancpain Series zijn ook veel Nederlanders actief en met succes. Nick Catsburg (Lamborghini) won in Moskou samen met Albert Fürst von Thurn und Taxis de eerste race, terwijl Robin Frijns (Audi) in Race 2 samen met Laurens Vanthoor na een mooie inhaalrace de vijfde plaats voor zich opeiste.

Voor Max van Splunteren was het een erg leerzaam weekeinde: “Voor mij was de auto, de baan en dit kampioenschap nieuw. Dat was vrijdag dus nog wel even aanpassen. Maar gelukkig weet ik mij gesteund door het team en door mijn teamgenoot Jules (Szymkowiak).” Szymkowiak heeft dit seizoen al enkele races gereden met de Bentley en kent de Moscow Raceway nog van vorig jaar, toen hij in de Formule 3 uitkwam. In de eerste race startte Szymkowiak en halverwege de race nam Van Splunteren het stuur over. “Eigenlijk zaten we er heel goed bij qua tijden, maar de pitstop duurde iets langer omdat de achterbumper snel vastgezet moest worden door contact eerder in de race. De 8e plaats was dan ook een mooie beloning, maar er zit nog zeker meer in,” aldus Van Splunteren, die in Race 2 de start voor zijn rekening nam. “Dit veld is echt competitief en ik zat meteen in een ‘treintje’ Audi’s, die voor mijn gevoel het tempo drukten. Omdat het lastig inhalen is op dit circuit, verloren we de aansluiting met de kop en kwamen we niet verder dan de 10e plaats. Maar het winnen van de Silver Cup is natuurlijk prachtig in zo’n eerste weekeinde.” Het team toonde zich dan ook tevreden over de prestaties van Van Splunteren. Met Jules Szymkowiak vormt Van Splunteren een goed duo, dat aan elkaar gewaagd is en de strijd met de oudere en meer ervaren coureurs in deze klasse durft aan te gaan. Hun volgende gezamenlijke optreden is voorzien in het weekeinde van 5/6 september op het circuit van Portimão in de Portugese Algarve.

Uitslag Race 1:

  1. Catsburg/Von Thurn und Taxis, Lamborghini Gallardo LP560-4 R-EX, 36 ronden in 1 uur 14,065 sec
  2. Seefried/Siedler, Ferrari 458 Italia, op 7,285 sec
  3. Abril/Buhk, Bentley Continental GT3, op 15,670 sec
  4. Max van Splunteren/Jules Szymkowiak, Bentley Continental GT3, op 31,350 sec (1e Silver Cup)

Uitslag Race 2:

  1. Abril/Buhk, Bentley Continental GT3, 36 ronden in 1 uur 00 min 20,222 sec
  2. Brito/Abreu, BMW Z4 GT3, op 7,523 sec
  3. Seefried/Siedler, Ferrari F458 Italia GT3, op 8,371 sec
  4. Max van Splunteren/Jules Szymkowiak, Bentley Continental GT3, op 32,212 sec (1e Silver Cup)

Voor meer informatie over de Blancpain GT Series kijk op www.blancpain-gt-series.com. Voor meer nieuws over Bentley zie www.bentley.nl.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.