Lamborghini Leusden - Klaar voor de start, de beide Lamborghini's van Attempto Racing in de pits, met #100 de auto van Mul en Van Splunteren 160703

03 jul Lastige races op drukbezochte Nürburgring

Leusden, 3 juli 2016 – Tijdens het drukbezochte Truck Grand Prix weekeinde op de Nürburgring vonden twee races voor de Blancpain Sprint Series plaats. Jeroen Mul en Max van Splunteren kenden met de NEC-Lamborghini Huracán GT3 een lastig weekeinde waarbij de opgaande lijn van vorige week (Paul Ricard) helaas geen vervolg kon worden gegeven; hoewel de ‘race pace’ nog steeds erg goed is met de zevende snelste rondetijd in de ‘Main Race’ laat de beloning in de vorm van een goed eindresultaat in Sprint nog op zich wachten.

 

Lamborghini Leusden - Jeroen Mul en Max van Splunteren hadden de juiste race pace op de Nurburgring en lieten menig concurrent achter zich 160703Meer dan 150.000 uitzinnige racefans omzoomden dit weekeinde de beaamde Nürburgring in de Eifel. Hoewel deze luidruchtige bezoekers vooral op de Truck Grand Prix en bijbehorend vertier afkwamen, kregen ook de deelnemers aan de beide races van de Blancpain Sprint Series de handen op elkaar van het publiek. Er werd volop strijd geleverd door de bijna 40 deelnemende teams, waarbij het Nederlandse Lamborghini duo Jeroen Mul en Max van Splunteren niet werden beloond voor hun inzet.

 

“De baan was door de trucks behoorlijk vies en dat bevorderde de grip en de balans in de auto niet,” aldus Jeroen Mul, die zaterdag direct na de start van de ‘Qualifying Race’ de ‘escape road’ moest gebruiken. “Ik werd in de bocht die het korte circuit verbindt met het Grand Prix circuit naar buiten gedrukt en kon geen kant meer op. Maar de ‘escape road’ is behoorlijk om en dus kwam ik bijna als laatste de baan op. Daarna is het altijd moeilijk om aansluiting te vinden in de groep waar je eigenlijk thuis hoort.” Na de verplichte pitstop wist Max van Splunteren weer flink wat plaatsen winst te boeken zodat het Lamborghini duo toch nog op de 22e plaats eindigde.

 

“Zondag was het mijn beurt om te starten. Door een paar geslaagde acties in de eerste ronden reden we op de 18e plek toen een concurrent zichzelf afremde op onze auto; iets wat volgens ons bestraft had moeten worden! Met een aanlopende band verloor ik daarna kostbare tijd en plaatsen,” aldus Max van Splunteren. Jeroen Mul slaagde er na de pitstop in om met vers rubber een goede pace te rijden, waarbij hij de 7e snelste rondetijd in het competitieve veld wist te realiseren. “Dat geeft vertrouwen voor ons volgende avontuur, de 24 uur van Spa. Als we daar onze huidige snelheid hebben gedurende de race, is een podium absoluut mogelijk.”

 

Uitslag Race 1 Nürburgring:

  1. Ide/Mies, Audi; 2. Bell/Parente, McLaren; 3. Rast/Stevens, Audi; 22. Jeroen Mul/Max van Splunteren, Lamborghini (3e plaats Silver Cup)

 

Uitslag Race 2 Nürburgring:

  1. Bell/Parente, McLaren; 2. Rast/Stevens, Audi; 3. Schneider/Szymkowiak, Mercedes; 21. Jeroen Mul/Max van Splunteren, Lamborghini (4e plaats Silver Cup)
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.