MAX VAN SPLUNTEREN DEBUTEERT IN 24 UUR SPA

IMAG0566

20 jul MAX VAN SPLUNTEREN DEBUTEERT IN 24 UUR SPA

  •  Max van Splunteren debuteert in spectaculaire 24-uurs race
  •  Bentley Team HTP met twee topequipes aan de start

(Leusden, 20 juli 2015) Op zaterdag 25 juli gaat om 16:30 uur de befaamde 24 uursrace van Spa-Francorchamps van start. Dit jaar maakt de kersverse Bentley Boy Max van Splunteren zijn debuut in deze spectaculaire wedstrijd. In de fraaie NEC-Bentley Continental GT3 van Bentley Team HTP zal Van Splunteren vergezeld worden door een aantal ervaren coureurs: de Duitser Fabian Hamprecht (20) en de Oostenrijker Clemens Schmid (24) komen dit seizoen uit in de ADAC-German Masters en hebben veel ervaring met de Bentley racer. Dit jonge drietal op de #83 Bentley wordt gecompleteerd met de Belgische routinier Louis Machiels (44); Machiels heeft in Spa al 3 keer de Pro-Am klasse gewonnen met Ferrari en kan dus bogen op ruime ervaring op het uitdagende circuit in de Belgische Ardennen. Deze sterke rijdersbezetting betekent ook dat het team ambitieus is en gaat voor een topklassering in de Pro-Am klasse, maar de tegenstand zal sterk zijn.

De 19-jarige Max van Splunteren, die studeert en woont in Delft, maakte twee weken geleden zijn debuut in het Bentley Team HTP en won meteen de Silver Cup tijdens de Blancpain Sprint Races in Moskou. Uiteraard kijkt Van Splunteren uit naar zijn tweede race in de imposante Bentley Continental GT3: “Dit is wel een droom die werkelijkheid wordt. Want het circuit van Spa-Francorchamps is een van de mooiste en uitdagende banen en een 24-uursrace is uniek. Want daar komt het niet alleen op pure snelheid aan, maar ook om uithoudingsvermogen, strategie en teamwerk,” aldus de student Lucht- en Ruimtevaarttechniek. “Het is ook mooi om met Louis Machiels samen te rijden; hij reed 5 jaar geleden met mijn vader (Paul) met een Porsche in de 24 uursrace van Le Mans!”

Speciaal voor de 24-uursrace van Spa heeft Bentley Team HTP beide auto’s van een unieke livery voorzien. De #84 auto is fel rood en zal worden bestuurd door het ervaren trio Harold Primat (CH)/Vincent Abril (F)/Mike Parisy (F); zij komen uit in de Pro-klasse. De #83 Continental GT3 van Van Splunteren/Hamprecht/Schmid/Machiels heeft zwart als basiskleur. In de Pro-Am klasse moet Van Splunteren het met zijn Bentley opnemen tegen niet minder dan 20 tegenstanders met gerenommeerde auto’s van de (sportwagen)merken Ferrari, Aston Martin, Jaguar, BMW, Audi, Nissan en Mercedes-Benz.

Het belooft een drukke week te worden voor Van Splunteren. Dinsdag is de eerste test al voor de nieuwkomers, woensdag is de ‘Drivers Parade’, donderdag zijn de eerste trainingen en ’s avonds de kwalificaties in het donker. Vrijdag is er dan nog de ‘super pole’ kwalificatietraining voor de 20 snelste rijders van donderdag. Zaterdagmiddag gaat om 16:30 uur de race dan uiteindelijk van start. “Dit belooft een zeer intensieve week te worden met allerlei nieuwe uitdagingen. Ik heb nog nooit in het donker geracet en ben benieuwd hoe me dat zal bevallen. Maar ik ben super gemotiveerd om met mijn teamgenoten een goede klassering neer te zetten!”

Max van Splunteren kan gevolgd worden op de compleet vernieuwde website van GT3.nl waar naast de leukste video’s en de beste foto’s ook het nieuws over deze jonge coureur te volgen is. Voor meer informatie over de Blancpain GT Series kijk op www.blancpain-gt-series.com.

Voor meer nieuws over Bentley zie www.bentley-leusden.nl.

MAX VAN SPLUNTEREN Bentley Continental GT3 24 hrs Spa - I 150720MAX VAN SPLUNTEREN Bentley Continental GT3 24 hrs Spa - II 150720

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.