MAX VAN SPLUNTEREN EINDIGT SEIZOEN OP TWEEDE PLAATS

This picture is imagerights protected. Photo © Chris Schotanus

12 okt MAX VAN SPLUNTEREN EINDIGT SEIZOEN OP TWEEDE PLAATS

Zandvoort – De Finale Races betekenden voor GT3.nl coureur Max van Splunteren dat hij vol aan de bak moest omdat hij zowel met zijn Remeha-Porsche als met zijn NEC-Bentley in actie kwam. Dat is niet ideaal, want de twee auto’s verschillen nogal van karakter. Om hem iets ‘lucht’ te geven werd besloten dat hij uitsluitend in de tweede race van de Porsche Cup zou rijden. Daarom kreeg Pieter Schothorst de kans om in de door Land Motorsport gerunde Porsche deel te nemen aan de Finaleraces. En dat deed hij met verve, door zondagochtend als tweede te finishen. Omdat Peter Hoevenaars die race meteen al op zijn naam wist te schrijven, viel de beslissing in het kampioenschap ook al voor de afsluitende race: Peter Hoevenaars pakte de titel en Max van Splunteren moest zijn tweede plaats zeker stellen door in de tweede race in ieder geval te starten.

Direct bij de start van de eerste race op zondagochtend pakte Hoevenaars de leiding om die vervolgens niet meer af te staan. Xavier Maassen wist Pieter Schothorst bij de start te verschalken en pakte de tweede plaats. Schothorst kreeg daarna ook nog Dylan Derdaele achter zich aan, maar wist die aanval af te slaan. Maassen leek af te koersen op de tweede plaats, maar Schothorst kreeg die in de schoot geworpen toen Maassen met een lekke band de pits moest opzoeken. Na een goed gereden race was het team blij met het optreden van Pieter Schothorst.

In de tweede race – na de 1 uurs race van de Blancpain Sprint Series – mocht Max van Splunteren vanaf de tweede startpositie vertrekken. Hoevenaars had weer een perfecte start en reed opnieuw naar een strakke overwinning. Dylan Derdaele was bij de start net iets sneller weg dan Van Splunteren: “Ik moest toch even overschakelen van de Bentley naar de Porsche. In de Porsche kun je wat agressiever op het gas. Dus ik had een rondje nodig om weer in het juiste ritme te komen,” aldus de jonge GT3.nl coureur. Max van Splunteren wist het Dylan Derdaele lastig te maken en hun gevecht om de tweede plaats was boeiend om naar te kijken. Van Splunteren had daarbij wat spannende momenten en was een paar keer dicht bij een ‘actie’ om Derdaele te verschalken: “Maar Derdaele reed een goede wedstrijd en ik kwam er niet voorbij. In de 12e ronde liep ik bovendien een lekke band op en moest ik naar de pits om die te vervangen.” Uiteindelijk finishte Van Splunteren als vijfde. “Dit was een mooi weekeinde, met mijn beste resultaat van het seizoen in de Blancpain Sprint Series en het zeker stellen van mijn tweede plaats in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, en dat voor het oog van een groot aantal gasten van onze trouwe sponsor NEC,” was de samenvatting van een druk weekeinde in Zandvoort.

Uitslagen

Race 1:

 1. Peter Hoevenaars, Belgium Racing, 18 ronden in 31 min 33,871 sec
 2. Pieter Schothorst, GT3.nl, op 5,347 sec
 3. Dylan Derdaele, Belgium Racing, op 9,652 sec

Race 2:

 1. Peter Hoevenaars, Belgium Racing, 17 ronden in 30 min 07,106 sec
 2. Dylan Derdaele, Belgium Racing, op 1,439 sec
 3. Yannic Hoogaars, Belgium Racing, op 2,954 sec
 4. Max van Splunteren, GT3.nl, op 1 ronde

Eindstand* Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2015 na 12 races:

 1. Peter Hoevenaars, 125 punten (en kampioen)
 2. Max van Splunteren, 114
 3. Dylan Derdaele, 92
 4. Xavier Maassen, 86

* Kampioenschapsstand onder voorbehoud.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.