MAX VAN SPLUNTEREN EN MICKEY BERTRAM KLAAR VOOR DE START

01 mei MAX VAN SPLUNTEREN EN MICKEY BERTRAM KLAAR VOOR DE START

SPA-FRANCORCHAMPS – Met nog twee dagen te gaan voor de start van het seizoen in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux is het GT3.nl team er klaar voor. De nieuwe rijderscombinatie Max van Splunteren en Mickey Bertram maakt zich in Spa-Francorchamps op voor de eerste race en dat meteen in een wereldkampioenschap ambiance. De openingswedstrijd van het 2014 seizoen vindt plaats in het raamprogramma van het World Endurance Championship (WEC)! Met minimaal twaalf Porsches GT3 aan de start zullen Van Splunteren en Bertram hevige strijd moeten leveren om hun ambities waar te maken: een plaats in de top-3 van het kampioenschap.

 

De positieve aantrekkingskracht van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux wordt bevestigd door een volwaardig startveld en uitstekend materiaal. Niet minder dan vijf verschillende racing teams schrijven auto’s in, waaronder Land Motorsport dat voor GT3.nl dit jaar het talentvolle jonge rijdersduo Max van Splunteren (18 jaar, Vught) en Mickey Bertram (xx jaar, Hilversum) inschrijft. Tijdens de laatste testdag op het prachtige circuit van Spa-Francorchamps, een week voor de eerste wedstrijd, kon Mickey Bertram voor het eerst kennis maken met de 450 pk sterke bolide.

 

“Het is geweldig dat ik bij dit professionele team een plek heb gevonden. Het was weliswaar op het nippertje, maar dankzij een paar goede relaties heb ik het toch nog op tijd rond kunnen krijgen. Aan de spullen zal het niet liggen. Wolfgang Land heeft als rijder tweemaal de Carrera Cup gewonnen, dus die weet waar het om draait. Het is prettig als je allemaal dezelfde kant op kijkt. Realistisch gezien moet een plek bij de top drie mogelijk zijn. Maar heel eerlijk gezegd; ik ga altijd om te winnen,” aldus Mickey Bertram.

 

Voor Max van Splunteren is deelname aan de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2014 een mooi vervolg op zijn vorige seizoen, waarin hij succesvol was in de Formule Ford (2e in he NK en 2e de West Euro Cup) en daarnaast enkele races reed in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. “Dat ging echt fantastisch,” blikt Max terug. “Ik heb zelfs zes races weten te winnen. De Porsche is voor mij een uitstekende raceauto, ik hoop dat ik ook dit seizoen kan meestrijden om de titel en veel podiumplaatsen kan behalen.”

 

Ook Wolfgang Land ziet de samenwerking met GT3.nl in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux met veel vertrouwen tegemoet: “De auto’s zijn technisch identiek aan de GT3’s in de Carrera Cup, alleen rijden wij in de Benelux serie op Continental banden in plaats van Michelin. Max van Splunteren en Mickey Bertram zijn geweldige talentvolle rijders en zij hebben bij de eerste test meteen indruk op mij gemaakt. We gaan een mooi seizoen tegemoet!”

 

Vandaag werd ook de ‘livery’ van de auto van Van Splunteren/Bertram bekend. Met de kleuren van hoofdsponsor Remeha uiteraard prominent aanwezig zal de Porsche GT3 van GT3.nl zeker alle ogen op zich gericht weten. Remeha keert met de sponsoring van Max van Splunteren en Mickey Bertram terug in de autosport en heeft daarvoor ook een goede reden, omdat een van hun nieuwste CV ketels met Porsche technologie is uitgerust. Het GT3.nl team in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux wordt verder gesponsord door Bakker Bertram, NEC, HTC one, Extravar, Cervélo en Porsche Groep Zuid.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.