04 jun MAX VAN SPLUNTEREN EN MICKEY BERTRAM WINNEN HOOFDRACE

ZOLDER – Tijdens de druk bezochte Truck Grand Prix op het circuit van Zolder was het Remeha-Porsche GT3.nl team dit weekeinde zeer succesvol in het een na laatste raceweekeinde van het seizoen. Met een knappe zege in de hoofdrace op zondag en twee tweede plaatsen in de sprint races keren Max van Splunteren en Mickey Bertram terug naar huis in de wetenschap dat tijdens de finaleraces half oktober in Zandvoort ook nog gehoopt mag worden op de titel!

 

De twee individuele sprintraces leverden spannende gevechten op, waarbij de jonge Max van Splunteren zaterdag meteen al de tweede plaats voor zich opeiste, achter de ongenaakbare Xavier Maasen. In het begin van de race viel de GT3.nl coureur iets terug, maar al snel herpakte Van Splunteren zich en reed hij op de derde positie achter Van Hooydonk. Met een weergaloze passeeractie in de Jacky Ickx chicane pakte Van Splunteren de tweede plek en hield hij vervolgens de snelle Jeffrey van Hooydonk gedecideerd achter zich.

 

Zondagochtend mocht Mickey Bertram in de tweede individuele race over 25 minuten ook op jacht naar een podiumplek en deed dat met verve ondanks de lastige omstandigheden op een natte, maar snel opdrogende baan. Hoewel hij Koen Wauters voor zich moest dulden was Bertram tevreden met de tweede plaats.

 

Aan het einde van een lange en spectaculaire racedag stond voor de deelnemende teams aan de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux de hoofdrace over 50 minuten op het programma. Max van Splunteren startte met de Remeha-Porsche vanaf pole position, maar moest Jeffrey van Hooydonk al snel voorbij laten. Die bouwde een kleine voorsprong op van zo’n 10 seconden, mede door versnellingsbakproblemen bij Max van Splunteren. Van Splunteren kwam na 28 minuten racen de pits binnen voor de verplichte rijderswissel en gaf het stuur over aan teamgenoot Mickey Bertram in een razendsnelle pitstop van 1 minuut en 20 seconden. De wissel bij Van Hooydonk en Wauters een ronde later verliep minder goed en Bertram bevond zich opeens binnen schootsafstand van de koploper: minder dan vier tellen scheidden hem van de leidende positie. Binnen 5 rondjes zat Bertram Wauters op de hielen en zette druk op de koploper. Clouseau-zanger Wauters vergaloppeerde zich daarop in de Jacky Ickx chicane en plots lag de geel-zwarte Remeha-Porsche met startnummer 7 in winnende positie! Wauters was geslagen en Bertram wist dat de zege hem met nog 4 ronden te gaan niet meer kon ontgaan: “Een geweldig mooie ontknoping van een prachtig weekeinde. Dit is waar we op hadden gehoopt. Op Zandvoort tijdens de finaleraces gaan we weer voor zo’n dagsucces,” aldus een blije Mickey Bertram. Ook Max van Splunteren toonde zich opgetogen: “Als het meezit dan is het opeens ook veel leuker. Toch had ik nog wel wat zorgen, omdat ik af en toe wat schakelproblemen had, maar uiteindelijk viel alles op zijn plaats.”

 

De volgende (en laatste) race voor de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux is tijdens de finaleraces op 18/19 oktober op het circuit van Zandvoort.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.