MAX VAN SPLUNTEREN KIJKT UIT NAAR ZANDVOORT

This picture is imagerights protected. Photo © Chris Schotanus

04 okt MAX VAN SPLUNTEREN KIJKT UIT NAAR ZANDVOORT

  • Max van Splunteren en Jules Szymkowiak: crash op zaterdag betekent einde weekeinde
  • Volgende week Blancpain Sprint Series in Zandvoort: Van Splunteren wil vlammen

(Misano, 4 oktober 2015) Komend weekeinde staan de Finale Races op het circuit van Zandvoort in het teken van revanche voor de Bentley-junioren Max van Splunteren en Jules Szymkowiak. Exact een week voor de afsluiting van het seizoen van de Blancpain Sprint Series in Nederland werd de sympathieke Bentley equipe op het circuit van Misano (Italië) slachtoffer van een onbesuisde inhaalmanoeuvre van de Audi coureur Laurens Vanthoor. In de 8e ronde van de race op zaterdag ging het al mis. De fraaie NEC-Bentley Continental GT3 van Bentley Team HTP liep in een fractie van een seconde onherstelbare schade op! Max van Splunteren had op dat moment nog niet gereden, omdat teamgenoot Jules Szymkowiak de start van de avondrace voor zijn rekening nam. “Dat is echt frustrerend,” aldus een hevig teleurgestelde Van Splunteren. “Op Zandvoort staat er nu veel op het spel; we willen minimaal de Silver Cup winnen, maar liefst ook een top-10 klassering halen op ons ‘thuis’circuit.”

Max van Splunteren en zijn teamgenoot Jules Szymkowiak kwamen voor de Italiaanse ronde van de Blancpain Sprint Series zeer gemotiveerd naar het fraaie circuit van Misano, gelegen aan de Adriatische kust. De coureurs moesten vrijdag tijdens de vrije trainingen hevige regenbuiten trotseren. Zaterdag klaarde het weer op en werden de trainingen op een droge baan verreden. Max van Splunteren: “De trainingen op vrijdag benutte ik om dit voor mij onbekende circuit te leren kennen.” Zaterdags stonden de kwalificatietrainingen op het programma en daarin wisten Van Splunteren en Szymkowiak niet hoger te eindigen dan de 15e plaats. “Het is een lastig baantje hier en de concurrentie is hevig,” klonk het na de kwalificatie vanuit het Nederlandse kamp. “De andere teams en rijders hebben duidelijk meer ervaring in de omschakeling van nat naar droog.”

Zaterdag werd de 1-uursrace van de Blancpain Sprint Series in het donker verreden. Dat geeft een extra dimensie aan de beleving, zowel voor het publiek als voor de coureurs: “Hoewel de verlichting erg goed was is het in het donker toch net iets lastiger rijden en je moet heel goed in je spiegels kijken naar de koplampen van de auto’s achter je, zodat je niet verrast wordt door een onverwachte inhaalactie,” legt Van Splunteren uit. In de achtste ronde ging het mis toen de vanwege een motorwissel vanaf de laatste plaats gestarte Laurens Vanthoor bij de goed gestarte Jules Szymkowiak voorbij wilde. Vanthoor raakte van de baan en stuiterde vanaf de vangrail terug en torpedeerde met zijn Audi de NEC-Bentley. “Dat betekende einde race. De auto moet terug naar Bentley en is zeker niet op tijd klaar voor Zandvoort. Gelukkig beschikt ons team HTP over een extra auto en kunnen we daarmee voor ons thuispubliek rijden,” aldus Max van Splunteren, die een drukke week tegemoet gaat. “Want ook de titel in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux staat komend weekeinde op het spel. Ik zal mijn aandacht moeten verdelen, maar duidelijk is dat ik super gemotiveerd ben en de focus dus 100% op de Finale Races in Zandvoort is gericht!”

Uitslag Race 1:

  1. Seefried/Siedler, Ferrari 458 Italia, 35 ronden in 1 uur 01 min 26,521 sec
  2. Kujala/Bortolotti, Lamborghini Huracan G3, op 1,391 sec
  3. Ide/Mies, Audi R8 LMS Ultra, op 17,395 sec

– Max van Splunteren/Jules Szymkowiak, Bentley Continental GT3, uitgevallen

Uitslag Race 2:

  1. Seefried/Siedler, Ferrari 458 Italia, 38 ronden in 1 uur 01 min 3,643 sec
  2. Abril/Buhk, Bentley Continental GT3, op 7,036 sec
  3. Kujala/Bortolotti, Lamborghini Huracan G3, op 9,794 sec

– Max van Splunteren/Jules Szymkowiak, Bentley Continental GT3, niet gestart

Voor meer informatie over de Blancpain GT Series kijk op www.blancpain-gt-series.com. Voor meer nieuws over Bentley zie www.bentley-netherlands.nl.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.