MAX VAN SPLUNTEREN LEVERT FEL STRIJD MET PETER HOEVENAARS

GT3.nl Op het TT Circuit van Assen vecht Max van Splunteren (#7) een verbeten duel uit met Peter Hoevenaars (#98) 150707

09 jul MAX VAN SPLUNTEREN LEVERT FEL STRIJD MET PETER HOEVENAARS

Assen – Tijdens een spectaculaire Porsche dag op het TT Circuit in Assen werden op een gewone dinsdag twee races voor de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux verreden. De races waren er niet minder spannend om. Max van Splunteren in zijn Remeha-Porsche was wederom in felle strijd verwikkeld met Peter Hoevenaars. Uiteindelijk was het Peter Hoevenaars die beide races op zijn naam schreef. Max van Splunteren behaalde een derde plaats in de eerste race en een felbevochten tweede plaats in de tweede race. Dank zij een pole position voor de tweede race (met zesduizendste van een seconde voorsprong) blijft Van Splunteren aan de leiding in het kampioenschap, met slechts 1 punt voorsprong op Peter Hoevenaars.

Voor het derde race evenement van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux werd in samenwerking met Pon Porsche Import een prachtig evenement op het TT Circuit in Assen georganiseerd. Niet alleen de deelnemers aan de Cup Challenge kwamen in actie op het prachtige circuit in Drenthe, maar ook honderden Porsche eigenaren mochten met hun auto de baan op. Een display met verschillende mooie Porsche modellen, waaronder een goed gelijkende Porsche 919, die onlangs de 24 uur van Le Mans won. Ook de Porsche 918 was op deze dag vertegenwoordigd. Voorafgaand aan de Porsche activiteiten reden circa 3.000 fietsers over het circuit als start van de Drentse Fietsvierdaagse en zij werden uitgeleide gedaan door Koning Willem-Alexander, die en passant Max van Splunteren de hand schudde.

In de kwalificatietraining voor de eerste race kwam Van Splunteren niet verder dan de zesde plaats, maar voor de tweede race kwalificeerde hij zich met zijn Remeha-Porsche op de eerste plaats, welke hem een extra punt opleverde, die hem later goed van pas zou komen. Onder wisselende weersomstandigheden vond deze Porsche dag plaats met af en toe een spatje regen. Maar dat deerde de deelnemers aan de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux allerminst. In de eerste race moest Max van Splunteren te veel pushen om vanuit zijn teleurstellende startpositie aansluiting te vinden bij de kop van het veld. “Dat werkte slecht en het kostte mij mijn banden en zo kwam ik dus niet verder dan de derde plaats,” aldus Max van Splunteren. In de tweede race nutte Van Splunteren zijn pole position uit en nam hij resoluut de leiding. Door heel netjes te rijden kon hij zijn banden beter gebruiken: “Dat ging 16 ronden lang goed, maar Hoevenaars was echt snel en ik kwam onder grote druk te staan. Ik had echter goede hoop hem achter mij te kunnen houden, maar twee ronden voor de finish ging ik in een van de bochten iets te wijd en passeerde hij mij alsnog; jammer natuurlijk, maar ik moet eerlijk zijn, Peter was vandaag sneller.” Peter Hoevenaars benaderde Max van Splunteren tot op 1 punt in het spannende kampioenschap, dat een vervolg krijgt tijdens een Porsche-dag op donderdag 27 augustus op het circuit van Zolder.

Uitslagen

Race 1:

  1. Peter Hoevenaars, Belgium Racing, 18 r. in 31 min 03,379 sec (gem. 157,95 km/uur)
  2. Xavier Maassen, Thems Racing by DVD, op 3,778 sec
  3. Max van Splunteren, GT3.nl, op 15,895 sec

Race 2:

  1. Peter Hoevenaars, Belgium Racing, 18 r. in 31 min 11.591 sec (gem. 157,25 km/uur)
  2. Max van Splunteren, GT3.nl, op 0,492 sec
  3. Jurgen van Hover, Speedlover, op 40,947 sec

Stand Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2015 na 6 races:

  1. Max van Splunteren, 61 punten
  2. Peter Hoevenaars, 60
  3. Xavier Maassen, 51

Volgende race: Zolder, donderdag 27 augustus 2015

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.