MAX VAN SPLUNTEREN NIEUWE BENTLEY BOY

MAX VAN SPLUNTEREN Bentley Continental GT3 150626

30 jun MAX VAN SPLUNTEREN NIEUWE BENTLEY BOY

MAX VAN SPLUNTEREN NIEUWE BENTLEY BOY

Max van Splunteren opgenomen in internationaal talentenprogramma

Met Bentley Team HTP ambitieuze internationale kalender

Bentley & NEC vormen unieke zakelijke partnership

(Leusden, 26 juni 2015) Vandaag werd bekend gemaakt dat de jonge Max van Splunteren (19) de rest van dit seizoen deel uitmaakt van het Bentley Junior Team van Bentley Team HTP. Voor de talentvolle Van Splunteren is dit de start van een meerjarige samenwerking met het Duitse team en hij zal binnenkort zijn opwachting maken in een aantal races van de Blancpain GT Series met een imposante Bentley Continental GT3. Maar Van Splunteren komt voor Bentley ook aan de start van de befaamde 24 uurs race van Spa. De jarenlange samenwerking met het Japanse innovatieve technologie concern NEC krijgt voor Van Splunteren ook bij Bentley een vervolg.

De Europese tour van de Blancpain Endurance Series is al een paar races onderweg en Bentley scoorde enkele  indrukwekkende podiumplaatsen in de klasse. Bentley’s Director of Motorsport, Brian Gush, toonde zich dan ook tevreden: “Dit is een prima start van het seizoen en we kijken uit naar meer klinkende resultaten van de verschillende teams die dit seizoen met onze Continental GT3 aan de start komen.”

Voor Max van Splunteren gaat een droom in vervulling: “Na mijn seizoen met Porsche vorig jaar zijn we lang op zoek geweest naar een mogelijkheid om mijn autosportcarrière een vervolg te geven. Dat viel nog niet mee, en intussen zat ik volop in mijn studie Lucht- en ruimtevaarttechniek aan de TU Delft. Met Porsche heb ik intussen een prima start gemaakt met drie overwinningen uit vier races. Toen we echter met Wim en Reynier de Pundert van HTP in gesprek kwamen over een Bentley programma, waren we meteen enthousiast. Dit is echt gaaf.” Zeker na een meerdaagse test met de door een V8 Twin Turbo aangedreven Bentley in het Portugese Portimão was Van Splunteren om: “Het is echt een geweldige auto om mee te rijden; de overgang vanuit de Porsche (met de motor achterin) naar deze auto is een hele grote stap. Het stuurt echt anders en je kunt met de aerodynamica ook veel grip creëren; in de bochten is de auto supersnel.”

Het programma voor deze nieuwe Nederlandse Bentley Boy bestaat uit vier sprint races van de prestigieuze Blancpain GT Series 2015 plus de befaamde 24 uur van Spa. In het weekeinde van 4/5 juli is de vuurdoop voor Max van Splunteren, tijdens de wedstrijden in Moskou. Teamgenoot van Van Splunteren in de Sprint races is de eveneens 19-jarige Nederlander Jules Szymkowiak, die vorig seizoen in de Formule 3 actief was, maar begin dit seizoen de overstap maakte naar de GT’s voor het Bentley Team HTP en al een paar races ervaring heeft.

Reynier de Pundert van Bentley Team HTP is nu al lovend over de kwaliteiten van Max van Splunteren: “We hebben Max nu begin dit jaar meegemaakt in de auto in Portimão en hij heeft inmiddels ook getest in Oschersleben en hij past zich snel aan. We zijn dan ook blij dat hij voor ons team heeft gekozen.”

Ferry Enders, General Manager van Bentley Leusden, is enthousiast over de Nederlandse inbreng: “Autosport is voor Bentley erg belangrijk; men zet vanuit het hoofdkantoor in Crewe zwaar in op de beleving en autosport hoort daar traditioneel ook bij. Wij zijn uiteraard zeer trots dat Max nu een van de Bentley Boys is!”

Voor  NEC is het een belangrijke nieuwe mijlpaal in sponsoring van de autosport: “Wij zijn al vijf jaar met Paul van Splunteren actief geweest met Porsche; nu is het moment aangekomen om wat nieuws te gaan doen voor  onze belangrijkste zakelijke relaties in EMEA. Het programma met de jonge Van Splunteren en de Blancpain GT Series in combinatie met het prachtige merk Bentley geeft ons relatieprogramma ‘The Smart Fast Track’ een enorme boost,” aldus Marketing Director EMEA Ronald Schapendonk van NEC Enterprise Solutions.

Voor meer informatie over de Blancpain Series kijk op www.blancpain-gt-series.com. Voor meer nieuws over Bentley zie www.bentley.nl.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.