lamborghini-leusden-in-barcelona-was-de-laatste-race-van-het-seizoen-in-de-blancpain-gt-series-161002

03 okt NEC-Lamborghini team presenteert zich in Barcelona

Leusden, 2 oktober 2016 – De 10e en laatste race van de Blancpain GT Series 2016 werd dit weekeinde op het Formule 1 circuit van Barcelona verreden. Voor het Nederlandse NEC-Lamborghini team met Max van Splunteren kwam daarmee een eind aan een lastig seizoen. Met twee finishes dit weekeinde kon Van Splunteren terugkijken op een lang en zwaar seizoen met ups & downs. In Barcelona vormde Van Splunteren een duo met de snelle Italiaan Daniel Zampieri. In de eerste race reed het duo ondanks een trage pitstop van de 25e startplek naar de 17e plaats. Zondagmiddag lukte het ondanks een goede race pace en dito pitstop niet om dat resultaat te verbeteren (19e). Toch zegt Max van Splunteren: “Wat een mega-gave en competitieve klasse is dit!”

 

lamborghini-leusden-max-van-splunteren-wil-graag-volgend-seizoen-weer-uitkomen-in-de-blancpain-gt-series-na-zijn-ervaring-met-de-lamborghini-huracan-gt3-161002Het seizoen met de Lamborghini Huracán GT3 van Attempto Racing gaf vooral veel stof tot nadenken: “De Lamborghini is echt een volbloed Italiaanse sportauto, maar die kan in de Blancpain Series nog geen potten breken,” aldus Van Splunteren. “Toch is het verschil met de winnende Audi niet erg groot. In de race rijden we zeker competitieve rondetijden, maar het spelletje in de Blancpain Series is toch ingewikkelder dan wij hadden gehoopt,” voegt de Nederlandse Lamborghini Junior- rijder er aan toe. Hij doelt onder meer op de ‘Balance of Performance’ waarmee organisator SRO de meer dan 10 verschillende deelnemende merken probeert gelijk te schakelen in prestaties. “In deze klasse moet gewoon alles kloppen.”

 

Voor trouwe sponsors zoals NEC biedt de Blancpain GT Series een prachtig platform om relaties te entertainen. Zo ook in Barcelona, waar 60 klanten een geweldige dag op het circuit beleefden en zich konden vergapen aan de prachtige bolides, die er ook dit keer weer een prachtig schouwspel van maakten. “Het is geweldig om te zien hoe onze trouwe sponsors ondanks de soms iets teleurstellende klasseringen een goede return-on investment realiseren. Wij zijn NEC, Cervélo, Gassan en natuurlijk Lamborghini Leusden enorm dankbaar voor het in ons gestelde vertrouwen,” aldus Max van Splunteren. “Nu breekt voor ons de tijd aan om na te denken over volgend seizoen; ik zou heel graag een tweede volledige seizoen in de Blancpain GT Series rijden, want of je nu op het podium staat of 15e wordt, je rijdt altijd tegen de beste GT-rijders ter wereld!”

 

Uitslag Race 1 Barcelona:

  1. Ide/Frijns, Audi; 2. Pohler/Bortolotti, Lamborghini; 3. Vautier/Rosenqvist,

Mercedes-Benz; 17. Max van Splunteren/Daniel Zampieri, Lamborghini

 

Uitslag Race 2 Barcelona:

  1. Vautier/Rosenqvist, Mercedes-Benz; 2. Soucek/Soulet, Bentley; 3. Ide/Frijns, Audi;19. Max van Splunteren/Daniel Zampieri, Lamborghini
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.