Lamborghini Leusden brengt een spectaculaire Huracan GT3 met Jeroen Mul en Max van Splunteren aan de start van de Blancpain GT Series 160405

05 apr Nederlands Lamborghini team aan vooravond van nieuwe seizoen

Leusden, 5 april 2016 – Aanstaand weekeinde gaat op het circuit van Misano in Italië de Blancpain GT Series van start met de eerste Sprint-races van het seizoen. Jeroen Mul en Max van Splunteren verdedigen daarbij de kleuren van Lamborghini Leusden als leden van het Squadra Corse GT3 Junior Team met de Huracán GT3 van Attempto Racing in de kleuren van hoofdsponsor NEC.

 

Als zaterdagavond de startvlag valt voor de eerste race van de Blancpain GT Series 2016 zijn aller ogen gericht op een record aantal deelnemers: niet minder dan 40 teams hebben zich ingeschreven voor de opening van de Sprint Series en daarmee belooft het een spectaculair openingsweekeinde te worden op het circuit van Misano, niet ver van de Adriatische kust. Audi, Bentley, BMW, Ferrari, McLaren, Mercedes, Nissan, Porsche en Lamborghini brengen meerdere teams aan de start van het beste GT kampioenschap ooit, waarin zeven Nederlanders uitkomen.

 

Voor Jeroen Mul was het een mooie kans dat hij alsnog als teamgenoot aan Max van Splunteren werd gekoppeld voor de Sprint Series: “Ik was al blij dat ik de Endurance races bij Attempto voor Lamborghini mocht rijden, maar deze extra serie is voor mij ook een extra erkenning,” aldus Mul. Hij kijkt met gezonde spanning uit naar de start van het seizoen: “Het echte werk is natuurlijk gewoon racen, na een winter vol voorbereidingen gaat het nu werkelijk beginnen. We moeten meteen goed kwalificeren, want dat is voor de 1 uurs wedstrijd op Misano belangrijk. In de race zullen we het op het lange rechte stuk achter op het circuit zwaar krijgen ten opzichte van de concurrentie, maar in Sector 1 en aan het eind van het 4 km lange circuit kunnen we ons voordeel behalen,” is de verwachting van Jeroen Mul, die al eerder op Misano in actie kwam.

 

Max van Splunteren ziet ook uit naar de eerste race van het seizoen. De 20-jarige student Lucht- en Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft zegt dan ook: “We hebben goed werk verricht tijdens de tests, waarbij we verschillende afstellingen hebben geprobeerd. Ik ben erg onder de indruk van de ‘handling’ van de Lamborghini. Met de middenmotor heeft deze auto een heel andere karakteristiek dan ik gewend ben, maar het stuurt fantastisch. Ik ben ook blij met Jeroen als teamgenoot. We zijn aan elkaar gewaagd en we kunnen elkaar motiveren om een goed resultaat neer te zetten.” De verwachting is dat het Nederlandse Lamborghini-duo hoge ogen zal gooien in de Silver Cup van de Sprint Series.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.