Lamborghini Leusden - Max van Splunteren - 160410

12 apr Nederlands Lamborghini team gestart in Blancpain GT Series

Leusden, 10 april 2016 – De openingswedstrijd in de Blancpain GT Series op het circuit van Misano in Italië bracht het Nederlandse Lamborghini team van Jeroen Mul en Max van Splunteren nog niet wat zij zelf hadden verwacht. Dat de concurrentie sterk zou zijn stond bij voorbaat vast: met bijna 40 auto’s met ex-Formule 1 coureurs, voormalig DTM kampioenen en Le Mans winnaars en 9 verschillende automerken is de Blancpain GT Series kwalitatief een van de hoogst aangeschreven autosportklasses.

 

Na de natte vrije trainingen op vrijdag hadden Mul en Van Splunteren het gevoel dat ze op zaterdag nog wel tijdwinst zouden kunnen boeken met hun NEC-Lamborghini Huracán van Attempto Racing. Toch bleek dat Lamborghini het gehele weekend ondanks de Balance of Performance (gelijkschakeling van de deelnemende merken) niet de juiste ‘pace’ kon vinden om aansluiting te vinden bij de snelste teams. Zaterdag begon het seizoen met de eerste (nachtelijke) sprint race en ging Jeroen Mul van start op regenbanden: “Dat was niet een heel slechte keuze in het begin van de race, maar door een onjuiste bandenspanning werden de banden veel te heet,” aldus Jeroen Mul. Na een vroege en perfecte pitstop reed Max van Splunteren een goede stint en klom hij op van p30 naar p21: “Het was super gaaf om in het donker mijn rondjes te rijden, maar we hadden natuurlijk op een beter resultaat gehoopt.”

 

Zondag tijdens de compleet droge ‘Main Race’ startte Van Splunteren om na een wederom perfecte pitstop het stuur over te geven aan Jeroen Mul. Met een twintigste plaats kon het Nederlands talentvolle Lamborghini-duo uiteraard niet tevreden zijn: “Maat het waren zeker leerzame races, voor ons allemaal. Laten we zeggen dat het een productief weekend was,” concludeerde Jeroen Mul. “Na de pre-season tests op Paul Ricard dachten we dat we echt mee zouden kunnen draaien met de top, maar dat viel voor Lamborghini dus niet mee op Misano. Maar Attempto Racing doet er alles aan om samen met Jeroen en mij de prestaties te verbeteren. En wij willen niets liever dan dat – en dat gaat ook gebeuren dit seizoen,” was Max van Splunteren een uur na de race alweer gematigd positief over de toekomst.

 

Uitslag Race 1:

  1. Maxime Soulet/Andy Soucek, Bentley; 2. Philipp Eng/Alexander Sims, BMW; 3. Laurens van Thoor/Frederic Vervisch, Audi; 21. Jeroen Mul/Max van Splunteren, Lamborghini (3e in Silver Cup)

 

Uitslag Race 2:

  1. Laurens van Thoor/Frederic Vervisch, Audi; 2. Maximilian Buhk/Dominik Baumann, Mercedes; 3. Philipp Eng/Alexander Sims, BMW; 20. Jeroen Mul/Max van Splunteren, Lamborghini (3e in Silver Cup)
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.