Lamborghini Leusden - Spannende strijd gegarandeerd in de Blancpain GT Series_ de NEC-Lamborghini van Jeroen Mul en Max van Splunteren in strijd met Audi, Nissan, BMW en Mercedes 160828

28 aug Teleurstelling overheerst op Hungaroring

Leusden, 28 augustus 2016 – Wederom figureerde de Blancpain Sprint Series in het voorprogramma van een drukbezochte Truck Grand Prix; dit keer op de Hungaroring nabij Boedapest. Onder stralende weersomstandigheden vonden twee 1-uursraces plaats, waarbij het Nederlandse duo Jeroen Mul en Max van Splunteren teleurgesteld huiswaarts keerden. Na een lastige kwalificatie en hoopgevende eerste race, moest het NEC-Lamborghini team in de hoofdrace opgeven met een technisch defect. 

 

Lamborghini Leusden - De NEC-Lamborghini Huracan GT3 in actie op de Hungaroring 160828“Vrijdagochtend wisten we goede tijden neer te zetten in de eerste trainingssessie, maar ’s middags vielen de tijden op een nieuwe set banden tegen,” aldus Max van Splunteren. “Het eerste zoek je de oorzaak bij zaken als de hoge temperatuur in combinatie met het rubber van de race trucks.” Daarom pasten de engineers van Attempto Racing de set-up van de auto aan voor de kwalificatietraining van zaterdagmorgen. Maar met een andere set banden bleek dat de nieuwe afstelling tijdens de kwalificatie niet goed werkte: “Het lijkt er op dat de nieuwe set banden van vrijdag niet in orde was, waardoor wij op het verkeerde been werden gezet. En als je in de kwalificatie niet in de top-20 zit kom je er in de race in dit uiterst competitieve veld echt niet meer bij,” analyseerde Van Splunteren de situatie.

 

Hoewel de race pace in de 1-uursrace op zaterdag goed was en er veel plaatsen teruggewonnen werden, gooide een verkeerd getimede ‘call’ voor de pitstop roet in het eten. Door deze onbedoelde extra ‘drive through’ bleef de opmars van het duo, die op een 31e plaats gestart was, steken op de 21e plaats. En dat was ook de plaats op de grid voor de tweede race, maar er had duidelijk meer in gezeten.

Op zondag tijdens de ‘Main Race’ was het Jeroen Mul die startte. Al snel reed hij de NEC-Lamborghini Huracán GT3 naar een plek in de top-20, waarbij hij een mooie strijd aanging met de op de 16e plaats rijdende Lamborghini van Stefan Rosina en Marco Mapelli en de daarachter rijdende BMW, Nissan en Audi. Dat gevecht was echter niet van lange duur, want na 23 minuten racen betekende een technisch defect aan de motor het einde van een teleurstellend weekeinde. “Dit is een weekeinde om snel te vergeten,” meende Jeroen Mul dan ook. “We concentreren ons nu op de volgende Endurance race, over 3 weken op de Nürburgring.”

 

Uitslag Race 1 Hungaroring:

  1. Ide/Mies, Audi; 2. Vautier/Rosenqvist, Mercedes-Benz; 3. Vervisch/Vanthoor, Audi; 21. Jeroen Mul/Max van Splunteren, Lamborghini (3e plaats Silver Cup)

 

Uitslag Race 2 Hungaroring:

  1. Buhk/Baumann, Mercedes-Benz; 2. Vervisch/Vanthoor, Audi; 3. Ide/Mies, Audi; uitgevallen Jeroen Mul/Max van Splunteren, Lamborghini
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.