Lamborghini Leusden - pitstop van de NEC Lamborghini Huracan 160424

24 apr Veel spektakel in Blancpain Endurance race op Monza

Leusden, 24 april 2016 – Na een spannende eerste ‘Endurance’ race van het seizoen op het circuit van Monza keek het team van Lamborghini Leusden toch met een redelijk tevreden gevoel terug, ondanks de op het eerste gezicht teleurstellende 8e plaats in de Pro-Am klasse. Jeroen Mul, Max van Splunteren en Louis Machiels hadden duidelijk de juiste snelheid tijdens de 3 uurs race op het supersnelle circuit van Monza, maar door pech en wat kleine foutjes zat er in het competitieve veld van 57 (!) auto’s nu geen hogere klassering in.

In de Endurance races van de Blancpain GT Series delen Jeroen Mul en Max van Splunteren de Huracán GT3 van Lamborghini Leusden met routinier Louis Machiels. Het weekend voor dit Nederlandse team kende een aantal goede momenten. Zo realiseerde Max van Splunteren tijdens Q1 (de eerste kwalificatietraining) een goede tweede tijd, maar in Q3 moest Jeroen Mul erkennen dat hij iets tekort kwam voor een snellere tijd: “Ik miste net het momentum om met deze afstelling op de snelste set banden een foutloze ronde te rijden. Dat reken ik
mijzelf aan en ik moet daarvan leren,” was het eerlijke commentaar van Mul. Dat er 31 (!) coureurs binnen een seconde trainden laat zien hoe competitief deze Blancpain Serie races zijn.

Max van Splunteren startte als 43e en dat betekende veel gedrang in de Blancpain Endurance Series, Monza 22-24.04.2016 Photographer Chris Schotanuseerste bocht: “Het was echt druk, een soort filerijden direct na de start, maar ik wist een flink aantal concurrenten te verschalken en ik kon opklimmen naar de top-25. Dus ik was wel tevreden over mijn stint van ruim een uur,” aldus Max van Splunteren, die later de pits opzocht dan veel andere coureurs en daardoor zelfs even op de 5e plaats lag! Bij de pitstop ging er echter van alles mis: het begon met een klein brandje en toen Louis Machiels weg wilde rijden kreeg hij de motor niet aan de praat: “Dat kostte ons zeker weer 10 plaatsen,” aldus Van Splunteren, die met lede ogen zijn gewonnen plaatsen zag verdampen. Machiels reed ook een goede stint, maar bij het binnenrijden van de pitstraat werd de maximum snelheid helaas overschreden. Daardoor kreeg het team een zogenaamde ‘drive through penalty’: “Dat is nooit fijn, want dan zit je net in je ritme en in gevecht om een positie en dan moet je weer de pits in,” concludeerde Jeroen Mul. “Maar ik ben wel blij met de race pace die ik in mijn stint kon rijden,” was Mul realistisch. Dat geeft Attempto Racing vertrouwen om tijdens de volgende (Sprint) race op Brands Hatch (7/8 mei) met de NEC Lamborghini mee te strijden voor een aanzienlijke betere klassering.

Uitslag 3-uurs race:

  1. Ledogar/Bell/Van Gisbergen, McLaren; 2. Baumann/Jafaar/Buhk, Mercedes-Benz; 3. Soucek/Reip/Soulet, Bentley; 23. Jeroen Mul/Max van Splunteren/Louis Machiels, Lamborghini (8e plaats in Pro-Am)
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.