WISSELEND SUCCES VOOR MAX VAN SPLUNTEREN

#83 BENTLEY TEAM HTP (DEU) BENTLEY CONTINENTAL GT3 MAX VAN SPLUNTEREN (NLD) JULES SZYMKOWIAK (NDL)

07 sep WISSELEND SUCCES VOOR MAX VAN SPLUNTEREN

  • Max van Splunteren en Jules Szymkowiak: weekend met wisselend succes
  • Bentley vooraan in Blancpain Sprint Series

(Portimão, 6 september 2015) De deelnemers aan de Blancpain Sprint Series reisden na de 24 uur van Spa dit weekeinde af naar de Algarve in het zuiden van Portugal voor de volgende ronde van dit spectaculaire kampioenschap. Op het fraaie circuit van Portimão werd onder zomerse weersomstandigheden de vijfde ronde van de serie afgewerkt. Ook het Bentley Team HTP was uiteraard van de partij met twee auto’s, waaronder de Bentley Continental GT3 voor het Nederlandse rijdersduo Max van Splunteren en Jules Szymkowiak. Zaterdag was de stemming opperbest na een goede kwalificatie en een solide race, waarin naar een keurige achtste plaats werd gereden, maar zondags was de race al voordat de eerste ronde was voltooid voorbij. Door een ongelukkig race ongeval moest Van Splunteren de NEC Bentley langs de baan parkeren.

Voor de twee 19-jarige talenten Max van Splunteren en Jules Szymkowiak verliep het weekeinde onder de Portugese zon met wisselend succes. Tijdens de trainingen en de eerste race zat de snelheid er goed in. Max van Splunteren was zaterdag na de kwalificatietrainingen dan ook hoopvol gestemd: “We hebben de boel aardig op de rit; dit circuit kent een aantal lastige bochtencombinaties, maar ons team heeft de Bentley goed in balans weten te brengen met de afstelling en het is mooi om de gevechten met de Audi’s, BMW’s en Ferrari’s aan te gaan.” In de ‘Qualifying Race’ op zaterdag reden Van Splunteren en Szymkowiak van de 11e plaats op de startgrid naar een keurige 8e plaats aan de finish. Hun Bentley teamgenoten Vincent Abril en Maximilian Buhk boekten hun tweede zege van het seizoen door het Nederlands/Belgische Audi duo Robin Frijn/Laurens Vanthoor in de race op zaterdag af te troeven.

Zondag in de ‘Main Race’ maakte Max van Splunteren een goede start, maar voordat hij goed en wel het 4.653 meter lange circuit van Portimão had gerond kwam er een einde aan zijn sterke optreden: “Vlak voor het rechte eind zit er een snelle rechterbocht; ik zag hoe de BMW voor mij de bocht te ruim nam en besloot binnendoor te steken. De BMW kwam echter onverwacht terug en raakte met zijn rechterachterwiel mijn linkervoorwiel. Mijn bochtsnelheid was veel hoger en door de klap brak mijn ophanging af en met 200 km/uur had ik handen en voeten nodig om de auto veilig tot stilstand te brengen,” aldus Van Splunteren. “Dit is balen natuurlijk, maar het hoort nu eenmaal bij het racen op dit niveau.”

Door een rommelige situatie in de pits tijdens een pace car neutralisatie halverwege de race op zondag verspeelde Bentley-duo Abril en Buhk hun leidende positie en slaagden zij er niet in voor de tweede keer dit weekeinde te zegevieren. Robin Frijns en Laurens Vanthoor stuurden hun Audi R8 knap naar de zege en verstevigden daarmee hun leidende positie in het kampioenschap. De volgende race voor het Bentley Team HTP vindt plaats tijdens de Blancpain GT Sprint Series in het weekeinde van 3/4 oktober op het circuit van Misano in Italië.

Uitslag Race 1:

  1. Abril/Buhk, Bentley Continental GT3, 34 ronden in 1 uur 01 min 26,441 sec
  2. Frijns/Vanthoor, Audi R8 LMS Ultra, op 1,980 sec
  3. Mayr-Melnhof/Winkelhock, Audi R8 LMS Ultra, op 12,974 sec
  4. Max van Splunteren/Jules Szymkowiak, Bentley Continental GT3, op 47,316 sec (1e Silver Cup)

Uitslag Race 2:

  1. Frijns/Vanthoor, Audi R8 LMS Ultra, 32 ronden in 1 uur 24,028 sec
  2. Mayr-Melnhof/Winkelhock, Audi R8 LMS Ultra, op 8,618 sec
  3. Seefried/Siedler, Ferrari F458 Italia GT3, op 15,399 sec

– Max van Splunteren/Jules Szymkowiak, Bentley Continental GT3, uitgevallen

Voor meer informatie over de Blancpain GT Series kijk op www.blancpain-gt-series.com. Voor meer nieuws over Bentley zie www.bentley.nl.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.